Uudet sisäportaat vai nykyisten kunnostus? Näin vertaat vaihtoehtoja

17.11.2022 | Blogi

Ostitko uuden asunnon, mutta kodin sisäportaat eivät miellytä silmää? Tai innostuitko naapurin uusista portaista ja päätit, että nyt on aika pistää oman kodin sisäportaat vihdoin uuteen uskoon?

Jos mietit onko fiksuinta hankkia kokonaan uudet portaat vai sittenkin koittaa kunnostaa nykyiset, kannattaa jatkaa lukemista. Tässä artikkelissa käymme läpi eri näkökulmia uusien sisäportaiden vs. kunnostamisen välillä.

Sisäportaat – mitä uusien hankkiminen yleensä maksaa?

Kodin sisäportaiden hintaan vaikuttavat muun muassa porrasaskelmien määrä, portaiden muoto ja käytettävät materiaalit. Sisäportaat ja niiden runko voidaan valmistaa esimerkiksi puusta, betonista tai teräksestä. Askelmissa, porraskaiteissa ja käsijohteissa voidaan hyödyntää niin puuta, terästä, lasia kuin vaikkapa laminaattia.

Tyypillisesti uudet sisäportaat ovat kokonaisuutena arviolta 5000–25000€ hankinta. Lisäksi kustannuksia syntyy vanhojen portaiden purkamisesta ja uusien asennustyöstä.

Sisäportaiden materiaalivalinnoissa tyyli, kestävyys ja turvallisuus ratkaisevat 

Vaikka sisäportaiden uudistuksella tavoitellaan usemmiten visuaalisesti miellyttävämpää lopputulosta, tulee materiaalivalinnoissa huomioida myös kestävyys ja portaiden turvallisuus

Tyypillisesti portaiden päämateriaaliksi valitaan puu. Puulaji vaikuttaa yleensä suoraan sisäportaiden hintaan. Massiivipuusta kuten tammesta tai saarnesta valmistetut sisäportaat ovat huomattavasti kestävämpi, joskin hieman hintavampi vaihtoehto kuin pehmeämmät puulajit mänty tai koivu. 

Esimerkiksi Stepfix-puuaskelmat valmistetaan aina 8 mm:n paksuisesta tammi- tai saarnimassiivipuusta. Tammi- ja saarni ovat molemmat kovia puumateriaaleja ja kestävät siten erinomaisesti kulutusta. Lisäksi ne ovat tyylikäs, moneen sisustukseen sopiva vaihtoehto. Stepfixin askelmat käsitellään led-öljyvahalla, jonka ansiosta askelman pinta pitää jalan alla hyvin ja parantaa siten myös portaiden turvallisuutta.

Kun vertailet vaihtoehtoja, ota huomioon myös portaiden huolto

Sisäportaat ovat kodissa kovalla käytöllä, joten porrasremontin kustannuksia arvioidessa on tärkeää ottaa huomioon myös portaiden käyttöikä. Kun valitset portaisiin laadukkaat materiaalit, sisäportaat pysyvät siistinä useita vuosia kovasta käytöstä huolimatta. 

Käyttöikään liittyy olennaisesti myös portaiden huoltotarve. Esimerkiksi Stepfixin askelmia on helppo huoltaa pienillä kustannuksilla, joten ne ovat kannattava hankinta, joka nostaa asuntosi arvoa myös pitkällä tähtäimellä.

Asennustapa vaikuttaa sisäportaiden kokonaiskustannuksiin  

Sisäportaiden kustannuksiin on hyvä laskea mukaan myös varsinaiseen asennukseen liittyvät kustannukset. Jos vanhat portaat puretaan kokonaan ja tilalle vaihdetaan uudet sisäportaat, on kyseessä useiden päivien, jopa viikon työ. Riippuen siitä, miten kotisi toiminnallisuudet on järjestetty, voi olla ettei asennuksen aikana normaali asuminen ole mahdollista. Toisaalta jos meneillään on uuden kodin remontti, voi kokonaan uusien portaiden asennus hidastaa remontin muita työvaiheita. 

Stepfixin pinnoitusmenetelmän etuna on nopea ja vaivaton remontti. Portaat käytössäsi koko ajan, sillä askelmat leikataan ja käsitellään valmiiksi tuotantoyksikössämme Jyväskylässä. Vain viimeistelyleikkaus tehdään paikan päällä, eikä siitä aiheudu sotkua tai meluhaittaa. 

Verrattuna siihen, että hankkisit kokonaan uudet sisäportaat, portaiden pinnoitus uusilla askelmilla säästää aikaa, vaivaa ja kustannuksia, mutta tuo vähintään yhtä näyttävän muutoksen portaiden yleisilmeeseen. 

Lue lisää siitä, kuinka uudistat sisäportaat kustannustehokkaasti ja katso inspiroivat muutoskuvat galleriastamme.

Nykyisten sisäportaiden kunnostus säästää aikaa – ja useimmiten myös rahaa  

Jos kodissasi on vanhat betoniportaat, voi uusien portaiden asentaminen olla jopa mahdotonta. Toisaalta vanhojen puuportaiden vaihtaminen kokonaan uusiin on sekin iso työ. 

Sisäportaiden kunnostuksessa tyypillisiä tapoja ovat portaiden maalaus, portaiden pinnoitus porrasmatolla tai porrasaskelmien vaihtaminen. Portaiden pinnoitus on kestävämpi ja helpompi ratkaisu kuin pelkkä portaiden maalaus, joka valitettavan usein ei tuo toivottua lopputulosta

Kun haluat nykyaikaiset, pitkäikäiset ja juuri teidän kotinne sisustukseen sopivat sisäportaat, kannattaa tutustua Stepfixin porrasremonttiin. 

Portaiden pinnoitus Stepfixin askelmilla on kustannustehokas ja ekologinen vaihtoehto uusia sisäportaat. Jopa 97,9 % asiakkaistamme voisi suositella portaiden uudistukseen Stepfixin remonttimenetelmää. Tutustu asiakastarinoihin täällä

”Stepfixin kokeneen myyjän kanssa oli helppo jutella ja suunnitella porrasremontin toteutusta. En ole törmännyt muihin yrityksiin, joilta saisi samalla tavalla fiksun ratkaisun koko portaikon uusimiseen.” 

– Pauli Harju, rivitaloasukas Tuusulasta

Sisäportaat – muistilista kunnostukseen ja eri vaihtoehtojen vertailuun 

  • Valitse kestävät materiaalit. Sisäportaat ovat kodissa kovalla käytöllä. Materiaalivalinnat kannattaa tehdä huolella. Kun sovit arviointikäynnistä Stepfixin kanssa, pääset vertailemaan vaihtoehtoja ja kuulemaan ammattilaisen näkemyksen. 
  • Pohdi millaiset sisäportaat sopivat kodin muuhun tyyliin. Portaat sijaitsevat yleensä hyvin keskeisellä paikalla ja vaikuttavat siten merkittävästi kodin yleisilmeeseen. Jos kokonaan uusien portaiden asentaminen toivotussa tyylissä menee yli budjetin, voi portaiden pinnoituksella saada kaivattua modernimpaa ilmettä edullisemmin. 
  • Käy läpi nykyisten portaiden toiminnallisuuksia. Tarvitaanko portaisiin lapsiportti, erilaiset kaiteet tai käsijohteet? Onko portaiden alla olevaa tilaa mahdollista hyödyntää säilytystilana? Stepfix-porrasremontin yhteydessä on mahdollista toteuttaa kokonaisvaltainen portaikon uudistus. 
  • Pidä mielessä myös portaiden turvallisuus. Sisäportaiden pintamateriaali vaikuttaa olennaisesti siihen millaista portaissa on kulkea. Vahattu pinta on aina lähtökohtaisesti pitävämpi kuin lakattu askelma.

Stepfixin remonttimenetelmä sopii lähes kaikille porrastyypeille

Kun haluat uusia sisäportaat helposti ja kustannustehokkaasti, ota yhteyttä ja varaa maksuton arviointikäynti. Suunnitellaan yhdessä juuri teidän kotiinne sopiva kokonaisuus.