Portaiden sisustusideat

Portaikko on usein kodin keskeisellä paikalla ja siksi siitä kannattaakin tehdä kodin muuhun sisustukseen sopiva. Kauniit portaat piristävät koko talon tunnelmaa ja portaikosta saa näyttävän katseenvangitsijan jo muutamalla helpolla muutoksella. Tällä sivulla esittelemme Stepfixin asiakkaille tekemiämme porrasremontteja ja parhaita ideoita portaikon sisustukseen.

PORTAIKON SISUSTUSIDEA #1:

AVONAISUUS JA KEVEYS

Avoportaikko luo koko asuntoon tilan tuntua. Vaaleat askelmat ja kevyet kaiteet tekevät portaikosta ilmavan. Luonnonvalo virtaa kauniisti metalli- tai lasikaiteiden läpi portaisiin ja korostaa kauniita puisia askelmia. 

PORTAIKON SISUSTUSIDEA #2:

KONTRASTIT

Kontrastit tekevät portaikosta oikean katseenvangitsijan. Vahvoilla sävyillä leikittely tuo portaikkoon kiinnostavaa kontrastia. Esimerkiksi kauniiden puunväristen askelmien ja näyttävän mustan reisipuun yhdistelmä osuu ja uppoaa. Kontrastia on helppo luoda myös esimerkiksi yhdistämällä vaaleat askelmat tummiin kaiteisiin tai valitsemalla tummat askelmat ja maalaamalla portaiden muut osat valkoisiksi. Lue lisää portaiden maalauksesta täältä

Kontrastia voi luoda myös valitsemalla portaiden sisustukseen eri elementtejä ja materiaaleja. Jalopuisten askelmien yhdistäminen lasi-tai metallikaiteeseen lisää portaisiin modernia fiilistä. 

PORTAIKON SISUSTUSIDEA #3:

VAALEAT VÄRIT JA LUONNON SÄVYT

Vaaleat värit ja luonnon sävyt tekevät isostakin portaikosta kevyen ja ilmavan. Vaaleat askelmat ja portaikon muiden osien maalaus vaaleilla sävyillä tuo tilaa koko asuntoon.

PORTAIKON SISUSTUSIDEA #4:

KAITEET UUTEEN USKOON

Kaiteiden maalaus raikkaan valkoisiksi tai käsijohteiden uusiminen piristää portaikkoa kummasti. Askelmien pinnoittamisen lisäksi Stepfix tarjoaa myös kaiteiden ja käsijohteiden asentamista ja portaiden muiden osien maalausta. Lue lisää täältä.

PORTAIKON SISUSTUSIDEA #5:

TAKASEINÄN MAALAUS

Puunväristen askelmien ja tumman seinän yhdistelmä luo portaikkoon kiinnostavaa kontrastia ja sointuu silti hyvin yhteen. Tummanpuhuva seinä antaa portaikolle tilaa olla parrasvaloissa ja huomio keskittyykin kauniisiin jalopuuaskelmiin.

 

PORTAIKON SISUSTUSIDEA #6:

TAULUT, VALAISTUS JA KORISTEET

Portaikon sisustuksessa kannattaa itse portaiden lisäksi ottaa huomioon myös muut seikat. Portaiden ilmettä voi piristää helpoilla sisustusideoilla, kuten tauluilla, hyvällä valaistuksella ja koriste-esineillä. 

Portaikon seinätila jää usein hyödyntämättä. Taulut tai valokuvat lisäävät paljon persoonallisuutta portaiden sisustukseen. Erikokoiset ja eriväriset kehykset tuovat kontrastia vaaleaan portaikkoon. Kasvit ja muut koristeet lisäävät portaikkoon eläväisyyttä. Lisää esimerkiksi kasvi tai kaunis maljakko portaikon keskitasanteelle. Valaistus on myös tärkeä osa portaikon sisustusta. Näyttävät kattovalaisimet tuovat portaikkoon valoa ja tunnelmaa sekä tekevät portaikosta koko kodin katseenvangitsijan.

PORTAIKON SISUSTUSIDEA #7:

VALKOISTA VALKOISELLA

Kaiteita ja käsijohteita myöten kokovalkoinen portaikko, valkoisiin seiniin ja kattoon yhdistettynä, on rohkea ratkaisu, joka voi olla omiaan etenkin keskellä huonetta sijaitsevalle avoportaikolle. Siinä missä kokonaan seinien kanssa samanvärinen umpiportaikko näyttää helposti liian kontrastittomalta, ilmavalla avoportaikolla samaa ongelmaa ei ole muun huoneen tarjotessa riittävästi kontrastia portaille.

Keskellä huonetta sijaitseva portaikko on isossakin tilassa useimmiten huomiota herättävä ja runsaasti tilaa vievän oloinen. Avoimuus, vaaleat värit ja ilmavat kaideratkaisut kyllä keventävät portaiden ilmettä, mutta siitä huolimatta rappuset saattavat hallita huoneen ilmettä liiankin kanssa ja kiinnittää turhan paljon huomiota itseensä. Tällöin sisustajalla on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. Joko portaikon rooli tilan keskellä on hyväksyttävä ja portaista tehtävä niin kauniit katsella että ne sietävätkin kiinnittää huomion itseensä. Toisena vaihtoehtona on pyrkiä huomaamattomuuteen; tämä onnistuu parhaiten tekemällä portaista kokonaan vaaleat ja näin seinien ja katon kanssa yhteen sointuvat. Etenkin valoisassa tilassa kokovalkoinen väri saa avoportaikon tällöin tuntumaan kokoaan kevyemmältä.

UUSI ILME KOKO KOTIIN PORTAIKON SISUSTAMISELLA

Portaikon sisustamisella saa helposti loihdittua uuden ilmeen koko asuntoon. Avoportaikko tuo kotiin tilan tuntua. Erilaiset materiaalit ja kontrastit tekevät portaikosta kiinnostavan. Vaaleat sävyt ja luonnonmateriaalit taas tekevät isostakin portaikosta kevyen ja ilmavan. Kauniit esineet, taulut ja hyvä valaistus luovat näyttävään portaikkoon viimeisen silauksen. 

Stepfixin avulla teet portaikostasi kodin katseenvangitsijan. Stepfix-porrasremontissa pinnoitamme vanhat portaat uusilla laadukkailla jalopuuaskelmilla haluamassasi sävyssä. Hoidamme tarvittaessa myös kaiteiden uusimisen ja portaikon muiden osien maalauksen, jotta koko portaikko sointuu kauniisti kotisi sisustukseen. Tilaa ilmainen arviokäynti, niin teemme sinulle sopivan tarjouksen tarpeidesi pohjalta.