Kannattaako porrasremontti tehdä itse vai palkata ammattilainen?

5.9.2022 | Blogi

Onko kodissasi vanhat portaat, jotka pistävät ärsyttämään joka kerta niitä kulkiessa? Repsottaako liukueste, ovatko askelmat kulahtaneet, heiluvatko kaiteet? Oletko kyllästynyt jatkuvaan ”korjataan nämä sitten joskus” kelaan ja alkanut pohtia, miten voisit hoitaa homman kuntoon itse? Eihän portaiden maalaus nyt niin vaikeaa voi olla?

Omatoimisuus on monessa asiassa hyve, mutta portaikon kunnostamisessa erilaisiin ”tein itse ja säästin” -ideoihin kannattaa suhtautua sopivalla kriittisyydellä.

Portaat ovat yksi kovimmalla käytöllä olevista pinnoista kodissasi. Siksi niiden kunnostaminen kannattaa tehdä fiksusti ja kestävästi. Et varmasti halua käyttää aikaa ja vaivaa portaiden kunnostamiseen turhan takia?

Tässä artikkelissa käymme läpi kolme tapaa, joilla sinäkin ehkä olet harkinnut pistää portaat uuteen uskoon ihan omatoimisesti. Jos haluat saada konkreettisen käsityksen, minkälaisesta työstä on kyse ja miten vastaava homma hoituisi ammattilaisen kanssa, kannattaa jatkaa lukemista.

Portaiden maalaaminen itse vie vähintään 3 päivää

Jotta portaiden maalauksessa on edes teoreettinen mahdollisuus onnistua, on pohjatyöt tehtävä huolella. Se tarkoittaa koko portaikon hiomista vähintään kertaalleen, todennäköisesti jopa useampaan kertaan.

Portaikon kulmikkaan muodon vuoksi hiominen vie myös enemmän aikaa kuin vaikkapa lattian hionta. Erityisesti askelmien hiominen on haastavaa, varsinkin jos askelmat ovat vuosien saatossa pahasti kolhiintuneet. Jotta maalaus onnistuu, askelmat pitäisi saada hiottua mahdollisimman tasaisiksi.

Kotiolosuhteissa haasteeksi voivat muodostua myös välineet. Joudut todennäköisesti vuokraamaan ammattikäyttöön tarkoitetun koneen, jotta pääset hionnassa toivottuun lopputulokseen. Sopivan koneen etsintä, hinnasta neuvottelu, koneen haku ja palautus tuovat kaikki lisää työtunteja maalausurakkaasi.

Kun olet saanut valmiiksi hiomisen, on seuraavana hommana vielä pohjamaalaus ennen kuin voit aloittaa varsinaisen maalaamisen haluamallasi sävyllä. Jos haluat todella pysyvää jälkeä, täytyy koko portaikko todennäköisesti maalata useampaan kertaan.

Tässä vaiheessa olet käyttänyt portaiden kunnostukseen helposti jo ainakin 25 tuntia. Tähän päälle pitää vielä laskea maalikerroksien kuivumiseen varattava aika sekä järjestelyt, jotka joudut tekemään siksi ajaksi, kun et voi kulkea portaissa.

Aika on nykyihmisen arvokkainta pääomaa. Minkälaisen arvon annat omalle vapaa-ajallesi?

Kuten huomaat, on portaiden maalaaminen lopulta melkoinen homma. Eniten päänvaivaa aiheuttaa porrasaskelmien maalaus, koska niiden tulisi antaa aina kuivua hyvin ennen uuden maalikerroksen levittämistä. Lisäksi vaatii huolelliset pohjatyöt, että maalipinta pysyy siistinä ja kestää käytössä. Ja vaikka kuinka olisit huolellinen, ei maalipinnan pitävyydestä ole antaa takuita, koska maalattu pinta on aina altis esimerkiksi sisäilman lämpötilan ja kosteuden vaihteluille.

Stepfix-askelmat ovat nopea ja laadukas ratkaisu

Onneksi maalaukselle on olemassa kustannustehokas ja kestävä vaihtoehto. Stepfix-askelmilla saat portaikkoon modernia ilmettä parhaimmillaan muutamassa päivässä. 15 sävyn valikoimasta löytyy juuri sinun kotisi sisustukseen sopiva ratkaisu. Kotimaisen tuotantomme ansiosta voimme taata nopeat ja varmat toimitukset.

Sinä voit istua sohvalla ja nauttia elämästä, kun ammattitaitoiset asentajamme pistävät portaat uuteen uskoon – ja mikä tärkeintä, vanhoja portaita ei tarvitse purkaa.

Stepfix-askelmat pintakäsitellään kestävällä öljyvahalla, joka on 100 % luonnollinen, myrkytön ja kuivuu nopeasti. Kaikki askelmat käsitellään valmiiksi omassa tuotannossa ennen asennusta, ja ne käyvät huolellisen laaduntarkkailun läpi.

Tutustu sävyvalikoimaamme ja varaa maksuton arviointikäynti, jonka aikana suunnitellaan yhdessä unelmiesi portaat. Käynnin päätteeksi saat tarkan tarjouksen portaiden kunnostuksesta.

Jos haluat kaikesta huolimatta ryhtyä hommiin itse, voit esimerkiksi maalata kaiteet ja portaiden reisilankut itse ja tilata pelkät askelmat Stepfixiltä. Räätälöimme mielellämme palvelumme juuri sinun kotisi tarpeisiin.

Porrasmattojen uusiminen vaatii tarkkuutta

Vaihtoehtona maalaukselle olet ehkä pohtinut porrasmattojen asennusta tai uusimista? Verrattuna massiivipuisiin askelmiin porrasmatto ei ole toki läheskään yhtä kestävä ratkaisu, vaikka se voikin tuoda toivottua muutosta siihen miltä portaasi näyttävät.

Jos portaissasi on jo olemassa vanha porrasmatto, vaatii vanhan maton irrottaminen tarkkuutta, ettet vahingoita portaan pintaa. Uuden maton asennus puolestaan edellyttää huolellista mittausta, jotta porrasmaton palat sopivat varmasti paikoilleen.

Oli tarkoituksenasi sitten asentaa valmiit palat tai leikata ne paikan päällä, on hyvä jo ennakkoon asennoitua liiman hajuun, joka todennäköisesti leijailee asunnossasi vielä useita päiviä porrasmaton asennuksen jälkeen.

Ammattilaiset osaavat valita asennukseen markkinoiden parhaat tuotteet. Esimerkiksi me Stepfixillä esimerkiksi käytämme askelmien kiinnittämisessä elastista liimatiivistemassaa, joka on lähes hajuton ja kuivuu nopeasti.

Portaiden purkaminen ja uusien asentaminen on monen päivän työ

Ehkä olet sittenkin suunnitellut räjäyttäväsi vanhan portaikon täysin ja asentavasi kokonaan uudet portaat vanhojen tilalle? Jossain tapauksissa se voikin olla järkevintä, mutta yllättävän huonokuntoisetkin betoni- ja puuportaat on mahdollista kunnostaa uudenveroisiksi, kunhan asialla on ammattilainen.

Täysin uusien portaiden asentamisessa on myös hyvä huomioida, että asuminen samaan aikaan on haastavaa mm. remonttipölyn ja metelin takia.

Kun portaita ei pureta vaan päälle asennetaan tyylikkäät ja kestävät massiivipuuaskelmat, pystyt käyttämään portaita täysin normaalisti koko asennuksen ajan.

Lue lisää siitä, kuinka Stepfix-porrasremontti etenee

Entä jos palkkaisit hommaan ammattilaiset?

Kuvitellaanpa seuraavaksi vaihtoehto B eli että palkkaat hommaan ammattilaiset.

Työpäivän jälkeen istahdat mukavasti sohvalle, katsot kalenterista tunnin vapaan ajan tulevalle viikolle ja naputat arviointikäyntipyynnön Stepfixin verkkosivuilla. Palaamme viestiisi viimeistään seuraavana arkipäivänä ja vahvistamme saapumisen paikan päälle tai halutessasi Teams-palaverin – kumpi vain on sinulle mieluisampi tapa.

Arviointikäynnillä kartoitamme portaiden nykytilan, käymme läpi sävy- ja materiaalivaihtoehdot sekä otamme portaikosta tarkat mitat. Tavoitteena on yhdessä suunnitella portaillesi ratkaisu, joka on tyylikäs kokonaisuus.

Käynnin päätteeksi saat meiltä aina kiinteän hintatarjouksen, ja jos hyväksyt tarjouksen, sovimme asennuksen ajankohdasta pikimmiten.

Ei melua, ei sotkua, ei katkoksia portaiden käytössä. Lisäksi Stepfix-porrasremontista voit saada kotitalousvähennyksen, joka on 40% työn osuudesta. Stepfixin palvelussa suurin osa työstä tehdään paikan päällä, joten työn osuus on porrasremontin kokonaiskustannuksissa merkittävä. Myös osamaksu onnistuu.

Porrasremontin tilaaminen ammattilaiselta ei ainoastaan säästä aikaasi, vaan myös kehittää asuntosi arvoa pitkällä tähtäimellä.

Kuulostaako hyvältä? Kun jätät arviointikäyntipyynnön nyt heti, pääset nauttimaan uusista portaista parhaimmillaan jo parin viikon päästä.

Varaa arviointikäynti tästä

Laadukkaat Stepfix-askelmat – helppo ja nopea ratkaisu portaiden kunnostamiseen

  • Kokonaisvaltainen palvelu suunnittelusta asennukseen.
  • Portaiden pinnoitus, porraskaiteet ja käsijohteet, porraskuilun
  • maalaukset – kaikki helposti askelmien asennuksen yhteydessä.
  • Kotitalousvähennyskelpoinen, kustannustehokas ja kestävä tapa uusia portaat.
  • Portaat ovat käytettävissä koko remontin ajan eikä vanhoja portaita tarvitse purkaa.
  • Kotimainen tuotanto ja omat asentajat takaavat laadukkaan lopputuloksen.
  • Askelmat käsitellään valmiiksi tehtaalla. Vain viimeistelyleikkaukset ja askelmien liimaus tapahtuu paikan päällä.
  • Voit maksaa porrasremontin juuri sinulle sopivissa erissä.

Nyt kun tiedät mitä portaiden kunnostus omatoimisesti realistisesti vaatii, mikset varaisi suunnittelulle vielä yhtä tuntia? Varaa maksuton arviointikäynti ja saat ammattilaisen mielipiteen portaiden kunnostukseen.

Jopa 97,9 % asiakkaistamme voisi suositella meitä ystävilleen tai tuttavilleen. Erityisesti saamme kiitosta konseptimme helppoudesta, laadukkaasta lopputuloksesta, asentajiemme ammattitaidosta ja palveluhenkisyydestä sekä kokonaisuuden aikataulutuksesta.

Lue lisää asiakastarinoita ja arvoita

Arviointikäynti ja kotonasi käyty keskustelu ei sido sinua mihinkään, mutta saat sen päätteeksi tarkan hinta- ja aikatauluarvion portaidesi uusimisesta.

Varaa arviointikäynti