Stepfix-tuotantoketju: nopeat toimitukset ja kestävät materiaalit

20.6.2022 | Blogi

Tiesitkö, että Stepfix-tuotteet ovat pitkälti kotimaista tuotantoa? Oman tuotantomme ansiosta voimme taata porrasremontillesi nopean ja varman toimituksen. Lisäksi jokainen askelma käy läpi tuotantomme laaduntarkkailun, ennen kuin se lähetetään asentajillemme.

Stepfix-portaiden askelmat leikataan ja käsitellään vain tilauksesta, mikä vähentää materiaalihukkaa ja takaa jäljitettävyyden.

Laadukkaat materiaalit Ruotsista 

Käytämme porrastuotteissamme vain tarkasti valittuja, kovia puulajeja, sillä pinnoitusmenetelmämme edellyttää, että puu on äärimmäisen kestävää. Stepfix-portaiden materiaalivaihtoehdot ovat tammi ja saarni. Ne ovat molemmat niin kutsuttuja jalopuulajeja, jotka sopivat nimenomaan vaativampaan puun työstöön.

Kaikki materiaalimme tulevat ruotsalaiselta toimittajalta, jonka käyttämä puu on kaadettu suurimmaksi osaksi Ruotsista ja osin Euroopasta. Kumppanillamme on pitkä kokemus porrasaskelmien tuottamisesta, jonka ansiosta Stepfix-askelmat ovat kestävät ja käyttötarkoitukseensa eli vanhan portaan pinnoittamiseen optimaaliset.

Osaamisen lisäksi laatu on ollut toinen tärkeä kriteerimme materiaalitoimittajan valinnassa. Käyttämämme askelmat ovat varsin ohutta levyä, paksuudeltaan vain 8 mm, joten laadun takaaminen on tärkeää puun työstämisen alkuvaiheista lähtien. Materiaalitoimittajamme käyttää askelmien valmistuksessa pelkästään puun hienoa osaa, minkä ansiosta Stepfix porrasaskelmissa ei ole lainkaan oksan paikkoja näkyvissä. 

Omassa tuotannossamme valvomme askelmien laatua tarkasti myös pintakäsittelyn aikana. Kaikki askelmat tarkastetaan huolellisesti ennen kuin ne lähtevät kuljetukseen asentajalle. Jos kävisi niin, että asennuksen jälkeen askelmassa huomataan virheitä, puu halkeilee tai käyttäytyy muuten väärin, tiedämme tarkasti millä aineilla puuta on käsitelty ja mistä se on tullut. Näin laadunkorjaukset ja uusi tuote pystytään toimittamaan kotiisi nopeasti.

Laadukkaat massiivipuiset Stepfix-askelmat asennetaan vanhojen askelmien päälle.
Stepfix-askelmat asennetaan vanhojen porrasaskelmien päälle.

Tarkka tuotantosuunnittelu varmistaa askelmien saatavuuden ympäri vuoden

Portaiden uudistamisen tulisi olla sinulle helppoa ja nopeaa, ja siksi panostamme tuotantosuunnitteluumme. Huolellisella suunnittelulla varmistamme, että meillä on aina hyllyssä kaikkia Stepfix-portaisiin valittavissa olevia sävyjä ja materiaaleja. Et siis joudu odottamaan remontin aloittamista, vaikka olisit mieltynyt johonkin harvemmin tilattuun sävyyn.

Tilaamme uusia tuotteita varastollemme noin neljä kertaa vuodessa. Nopeista toimituksistamme on ollut merkittävää hyötyä asiakkaillemme varsinkin viime vuosina, kun markkinatilanne on ollut puun saatavuuden kannalta haasteellinen. Valitsemalla Stepfix-portaat voit luottaa siihen, että porrasremonttisi valmistuu ajallaan ilman ikäviä yllätyksiä.

Lue lisää siitä, kuinka Stepfix-remontti etenee

Askelmien pintakäsittely tehdään modernilla LED-öljyvahalla

Kaikki Stepfix-askelmat käsitellään asennusvalmiiksi omassa tuotannossamme Jyväskylässä. Uudet toimitilamme valmistuivat Appiukontielle vuonna 2021. Materiaalit käsitellään vain tilauksesta, jotta voidaan välttää hukka ja taata ensiluokkainen laatu.  

Kun teet tilauksen, kilahtaa tilauksen yksityiskohdista tieto tuotantoomme. Tilauksessa on määritelty muun muassa askelmien mitat, materiaali, sävy ja toimitusviikko. Käymme seuraavan viikon tilaukset läpi aina edeltävänä perjantaina ja pyrimme keskittämään samalle alueelle menevät tilaukset, koska tämä säästää sekä aikaa että ympäristöä.

Askelmat ja muut tarvittavat materiaalit kerätään varastolta tuotantolinjastolle, jossa aloitetaan puun pintakäsittely. Ensin askelman päälle ruiskutetaan öljyvaha, jolla puu sävytetään halutun väriseksi. Vaha hierotaan puun sisälle kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Tuotannossamme käytetään Suomessa vielä verrattain uutta vahalaatua. Olemme valinneet LED-öljyvahan, sillä se mahdollistaa erittäin nopean kuivumisen. Kun öljy on ruiskutettu puuhun, sen annettaan kuivua led-lampun alla. Näin askelma saadaan kuivaksi nopeasti hiontaa varten. Välihionnan jälkeen puulle levitetään vielä väritön öljyvaha suojakerrokseksi.

Led-öljyvahan ominaisuudet eli mm. kestävyys on täysin samanlainen kuin normaalilla öljyvahalla. Ainut ero on vahan kuivumisaika, joka perinteisellä öljyvahalla on jopa 12 tuntia ja siten hidastaisi prosessia merkittävästi.

Kun askelman pintakäsittely on valmis, kokoamme askelmat ja muut materiaalit laatikoihin. Pakkaamme yhdelle lavalle yleensä viiden eri kohteen portaisiin tarvittavat materiaalit. Näin voidaan vähentää turhia kuljetuksia.

Tehokkaan tuotantoprosessimme ansiota tilaukset voidaan pakata ja lähettää tuotannosta mahdollisimman nopeasti eteenpäin asentajille. Tuotantomme työskentelee hyvin läheisessä yhteistyössä asennustiimien kanssa, joten tiedämme tuotteiden asennuspäivät varsin tarkasti. Näin voimme reagoida ketterästi muutoksiin, esimerkiksi jos työmaalle tarvitaan nopealla aikataululla tuotteet tai asentaessa huomataan puutteita.  

Pakkaus ja kuljetus heti pintakäsittelyn jälkeen on omalta osaltaan tärkeää myös laadun takaamisessa: kun paketit eivät pyöri varastolla pitkään odottamassa kuljetusta, ympäristön muuttuvat olosuhteet eivät pääse vaikuttamaan puuhun.

Stepfix-asennuspalvelu mahdollistaa normaalin asumisen koko remontin ajan

Ammattitaitoiset asentajamme remontoivat portaasi uuteen uskoon muutamassa päivässä. Asennuspalvelumme kattaa kaiken valmistelusta viimeistelyyn. Tyypillisesti asennus aloitetaan portaikon, rungon ja kaiteiden maalauksella. Tämän jälkeen asennetaan uudet askelmat vanhojen portaiden päälle. Koska askelmien leikkaus oikeaan kokoon tehdään ulkona, asennuksesta ei aiheudu mitään remonteille tyypillisiä haittoja asumiselle. Portaat ovat käytössä koko asennuksen ajan ja voit tehdä vaikka etätöitä samassa tilassa ilman häiriöitä. Ei melua, ei sotkua – vain siistiä ja huolellista asennusta.

Haluaisitko kuulla, kuinka voisit saada portaillesi uutta ilmettä nopeasti ja kustannustehokkaasti? Ota yhteyttä ja sovitaan arviokäynti!

Stepfix-tuotantoprosessin edut ympäristölle

• Ympäristöystävällisyyteen panostava materiaalitoimittaja
• Keskitetyt materiaalitilaukset 4 kertaa vuodessa – täydet lastit ja vähemmän ajoa
• Valmistus vain tilausten mukaan – vähennetään hukkaa
• Askelmien pintakäsittelyssä käytettävä öljyvaha on 100 % luonnollinen ja myrkytön
• Alueittain järjestetyt kuljetukset tuotannosta asentajille – täydet lavat ja optimoitu jakelureitti