Rintamamiestalon portaiden kunnostus

27.4.2022 | Blogi

Rintamamiestalon vanhat portaat voidaan kunnostaa vähällä vaivalla ja häiriöllä liimaamalla askelmien päälle uudet jalopuuaskelmat. Lue alta, miten Stepfixin remonttimenetelmää voidaan soveltaa rintamamiestalon portaiden kunnostamiseen.

Rintamamiestalossa riittää remontoitavaa

Pääasiassa 40- ja 50-luvuilla rakennettuja rintamamiestaloja löytyy Suomesta yhä ainakin kymmeniä, todennäköisesti jopa satoja tuhansia. Puolitoistakerroksisen, harjakattoisen ja pääasiassa puurakenteisen omakotitalomallin suunnittelussa suurta roolia näyttelivät käytännöllisyys, edullisuus ja yksinkertaisuus. Rintamamiestalot ovatkin vahvasti aikansa tuotteita, ja jakavat siksi mielipiteitä voimakkaasti; toisille talotyyppi on ihanan tunnelmallinen, toisille tunkkaisen vanhanaikainen ja masentava.

Koska rintamamiestaloilla on ikää jo useamman vuosikymmenen verran, taloon muuttavan on syytä olla jo tiedossa olevien remonttien lisäksi varautunut myös muiden kunnostustarpeiden ilmaantumiseen. Suurella todennäköisyydellä myös talon portaat ovat kunnostamisen tarpeessa. Ehkä niissä on yhä alkuperäiset, maalatut lauta-askelmat, tai ehkä portaat on jo kertaalleen uusittu laminaatti- tai mäntypintaisiksi; joka tapauksessa rintamamiestalon portaiden kunnostus lienee ajankohtaista ennemmin tai myöhemmin, etenkin jos talossa on muutenkin tarkoitus tehdä tai jo tehty pintaremonttia modernimpaa ilmettä kohti.

Rintamamiestalon portaat ja niiden kunnostaminen

Rintamamiestalossa yläkertaan noustaan tavallisesti puisia umpiportaita pitkin. Ulkoportaat sekä alakerrasta kellariin vievät portaat ovat puolestaan useimmiten betonia.Sisustuksen näkökulmasta kunnostamista kaipaavat todennäköisesti kipeimmin rintamamiestalon yläkerran portaat keskeisen ja näkyvän roolinsa takia. Kellarin rooli vaihtelee rintamamiestaloissa. Usein siellä sijaitsevat ainakin sauna- ja pesutilat, mahdollisesti myös asuinkäyttöön muokattuja huoneita. Ellei kellari ole pelkässä varastokäytössä, myös sinne vievien portaiden kunnostaminen on varmasti paikallaan.

Jos portaiden kantavat rakenteet ovat yhä kunnossa, portaiden kunnostaminen on järkevintä tehdä mahdollisimman vähän vanhaa purkaen. Tällöin fiksu vaihtoehto on Stepfix-porrasremontti eli vanhojen askelmien uudelleen päällystäminen ja portaikon muiden pintojen maalaus. Uudelleen päällystäminen voidaan tehdä niin puu- kuin betoniaskelmien päälle eli se soveltuu rintamamiestalossa todennäköisesti sekä yläkerran että kellarin portaille.

Stepfixin remonttimenetelmässä vanhojen porrasaskelmien uudelleen pinnoittamiseen käytetään ohuita mutta kulutusta erinomaisesti kestäviä massiivipuupaneeleja. Lisäksi portaikon muut osat maalataan tarpeen mukaan, ja myös portaiden käsijohteet ja kaiteet voidaan uusia uuden ilmeen mukaisiksi. Remonttimenetelmä on nopea ja edullinen, eikä aiheuta häiriötä asumiselle – portaat ovat käytettävissä koko 1–3 työpäivää kestävän asennuksen ajan.

Portaiden kunnostus tehokkaasti Stepfixiltä

Jos vanhat askelmat elävät ja natisevat äänekkäästi, porrasremontti voidaan mahdollisesti toteuttaa myös niin, että vanhat päällyslaudat irrotetaan ja Stepfixin jalopuuaskelmat asennetaan niiden tilalle. Jos olet epävarma remontin toteuttamismahdollisuuksista, pyydä asentajamme rohkeasti maksuttomalle arviointikäynnille kartoittamaan portaikkosi uudistustarve. Käynti ei maksa sinulle mitään eikä sido sinua mihinkään.

PYYDÄ MAKSUTON ARVIOKÄYNTI

Uusi vai vanhaa jäljittelevä ilme portaikolle?

Voimakkaasti mielipiteitä jakava makuasia on, tulisiko rintamamiestaloa remontoida alkuperäistä henkeä kunnioittaen, vai voiko talon sisustalle antaa kokonaan uuden, modernimman ilmeen. Stepfixin materiaalivalikoimasta löytyy onneksi molemmille koulukunnille sopivia vaihtoehtoja: ennen asennusta uudet askelmat sävytetään aina asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Värivaihtoehtomme ulottuvat vitivalkoisesta mustaan, kauniisti sävytettyjen tammi- ja saarnivaihtoehtojen kautta. Kertaheitolla uusi, valoisampi ilme esimerkiksi saavutetaan vaaleaksi sävytetyillä saarniaskelmilla; rintamamiestalon alkuperäiseen ilmeeseen saattaa puolestaan sopia paremmin luonnonvärinen tammi. Olemme luonnollisesti aina valmiita auttamaan asiakkaitamme sopivan sävyn valitsemisessa.

Käyttämämme tammi- ja saarniaskelmat ovat ainoastaan 10 mm paksuja mutta kestävät hyvin kulutusta, koska molemmat ovat kovia, laadukkaita puumateriaaleja.

Kiinnostuitko? Pyydä meidät nyt maksuttomalle arviointikäynnille! Teemme rintamamiestalosi portaiden kunnostamisesta helppoa kartoittamalla kanssasi rappusten uudistustarpeen ja antamalla sinulle kiinteän tarjouksen remontin hinnasta. Arviointikäynti on sinulle maksuton eikä sido sinua vielä mihinkään.

PYYDÄ MAKSUTON ARVIOKÄYNTI

Haluamme aina tarjota asiakkaillemme hyvää ja luotettavaa palvelua sekä luotettavaa, korkeaa laatua. Huolellisesti tehdyn remonttisuunnitelman jälkeen leikkaamme ja sävytämme uudet porrasaskelmasi, toimitamme ne kotiisi ja asennamme ne nopeasti ilman sotkua. Portaiden uudelleen pinnoittaminen tehdään liimaamalla, ja portaat ovat käytössä koko remontin ajan. Vastaava tuote ja remonttimenetelmä on on ollut käytössä Ruotsissa jo 20 vuotta. Suomessa tyytyväisten asiakkaidemme joukko kasvaa jatkuvasti. Pääset lukemaan tyytyväisten asiakkaidemme kokemuksia Stepfix porrasremontista tästä.