Amin Asikaisen perheen kodin portaat uudistuivat vaivattomasti ja nopeasti

12.5.2023 | asiakaskokemukset

Amin Asikainen porrasremontti

”Stepfixin portaat vaikuttivat mainoksen perusteella laadukkailta ja tyylikkäiltä – juuri meille sopivilta”, Nadia Ammouri kertoo.

Lapsiperheen kodin porrasremontti ei välttämättä ole ensimmäisenä eikä edes viidentenä to do -listalla, vaikka portaiden kunto häiritsisi. Porrasremontin ajatellaan usein olevan sekä aikaa vievä että kallis operaatio ja näin ajattelivat myös Amin Asikainen sekä Nadia Ammouri aikaisemmin. 

Amin Asikaisen perhe muutti nykyiseen kotiinsa vuosi sitten. Silloin asunnosta vaihdettiin kodin lattiamateriaalit, mutta kaksikerroksisen asunnon portaikko päätettiin vain maalata. Ajatuksena oli vaihtaa portaat myöhemmin, mutta projekti tuntui raskaalta, aikaa vievältä sekä kalliilta operaatiolta. Maalatut mäntyportaat olivat kuitenkin käytössä liukkaat ja aiheuttivat vaaratilanteita jopa perheen koiralle, jonka tassut luisuivat rappusilla. Jotain oli siis tehtävä ennen kuin jotakin oikeasti sattuisi. 

”Näin sattumalta Stepfixin mainoksen ja se teki vaikutuksen. Stepfixin portaat vaikuttivat mainoksen perusteella laadukkailta ja tyylikkäiltä –juuri meille sopivilta”, Nadia Ammouri kertoo.

Avaimet käteen, aikataulussa

Ensiksi Stepfixilta tultiin kartoittamaan lähtötilannetta sekä sitä, minkälaisessa kulutuksessa kodin portaikko on. ”Meille tärkeää oli, että porrasremontti ei häiritsisi arkea eikä meidän tarvitsisi poistua kotoa remontin ajaksi”, Asikainen ja Ammouri taustoittavat tilannetta. ”Itse remontti sujuikin tosi tehokkaasti parissa päivässä ja meidän arkemme jatkui ihan normaalisti kotona samaan aikaan.”

Kaikki hoituivat sovitussa ajassa todella tarkasti. Asikaisten kotona portaiden askelmat pinnoitettiin Stepfixin saarniaskelmilla. Lisäksi portaiden runko sekä kaiteet maalattiin ja käsijohteet vaihdettiin uusiin öljyvahattuihin saarnikäsijohteisiin. Nadia on varsinkin tyytyväinen valittuun portaiden sävyyn, jossa ei näy lapsi- ja lemmikkitaloudesta aiheutuva pölykään niin helposti. Enää askelmatkaan eivät ole liukkaat vahatun askelmapinnan ansiosta, liukumista estävät myös portaiden uritukset.

Nyt koirakin voi turvallisesti liikkua ylä- ja alakerran välillä, lapsista puhumattakaan.”

Arvoa ja asuinmukavuutta

Asikaisten mielestä koko porrasremontti oli asunnon arvoakin mahdollisesti nostattava napakymppi, joka varmasti käytössä maksaa itse itsensä takaisin.

”Työn jälki ja koko projektin nopeus ja vaivattomuus oli kaikki todella hienoa. Henkilökuntakin oli mahtavaa, remontin aikana oli mukava pitää heidän kanssaan vähän kahvitaukojakin välillä”, Asikainen vielä naurahtaa lopuksi.