Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kyllä voit. Stepfix-porrasremonteissa puretaan vain välttämättömät osat, esimerkiksi huopamatto tai jokin muu portaissa ollut päällyste. Pääosin Stepfix-remontti koostuu uusien askelmien liimaamisesta vanhojen päälle ja tarvittaessa muiden porrasosien maalauksesta. Askelmien käsittely haluttuun sävyyn tehdään aina ennen remonttia tiloissamme.

Maalaus tehdään aina ennen askelmien liimausta. Ensin maalataan tartuntapinta jonka jälkeen pintamaali yhteen tai kahteen kertaan. Maalaukseen menee yleensä yksi päivä. Askelmien asennusta ennen asentajamme pystyttää paikanpäälle rakennuspisteen, jossa leikkaa askelmat oikeisiin mittoihin. Askelmien leikkaamisessa ja liimaamisessa menee keskimäärin aikaa yhden päivän verran.

Myös portaita voi tarvittaessa käyttää remontin ajan, koska päällystetty askelma kestää astumisen heti päällysteen liimaamisen jälkeen. Maalauksen aikana portaissa kulkemista kannattaa välttää jos vain suinkin mahdollista, ettei maalipintaan tartu turhia roskia tai jälkiä. Käytämme Tikkurilan Helmi-kalustemaalia joka kuivuu nopeasti ja antaa kauniin ja laadukkaan pinnan.

Asentajamme arvostavat myös työrauhaa, joten kissojen ja koirien sulkeminen pois remonttialueelta olisi ehdottoman tarpeellista.

Stepfix-porrasremontti on tyylikkään ulkomuotonsa lisäksi myös kestävä ratkaisu. Käyttämämme puuaskelmat ovat joko tammea tai saarnia, jotka ovat molemmat perinteistä porraspuuta mäntyä kovempia puita. Käsittelemme askelmat öljyvahalla tai lakalla, mikä ylläpitää askelmat hyvässä kunnossa vielä vuosien jälkeen.

Stepfix -porrasremontteissa käytetyllä materiaalilla on useita kestävyyttä lisääviä hyötyjä.

 • Öljyvahattu tai lakattu pinta ei halkeile maalipinnan tavoin edes vuosien päästä.
 • Kovaan puumateriaaliin ei tule helposti syviä koloja.
 • Puupinta ei kerää vaatteista nukkaa ja se on helppo putsata tahroista.

Stepfix-porrasremontissa vanhojen askelmien päälle liimataan uudet askelmat laadukkaasta massiivipuusta. Tarvittaessa portaiden muut osat maalataan. Stepfix-porrasremontilla on useita hyötyjä portaiden hiomiseen ja maalaukseen verrattuna:

 • Stepfix-porrasremontti on nopea ratkaisu. Askelmien liimauksessa menee keskimäärin yksi päivä ja maalauksessa toinen.
 • Stepfix-porrasremontti on siisti ratkaisu. Ei pölyä, melua tai muita isoja haittoja remontin aikana. Ei tarvitse poistua kotoa remontin ajaksi ja portaita voi tarvittaessa myös käyttää.
 • Stepfix-askelmat ovat valmistetaan kovista puumateriaaleista eli tammesta tai saarnista, joten lommoja ei synny helposti. Askelmat lakataan tai öljyvahataan, mikä pitää askelmat hyvässä kunnossa pitkään. Ei halkeilevia maaleja!
 • Askelmat ovat portaiden kuluvin osa, eikä niiden maalaus kestä montaa käyttövuotta. Meidän ratkaisussa maalaus tehdään laadukkaasti muihin porrasosiin, ja askelmiin kokonaan uudet pinnat. Näin saamme vuosia kestävän ratkaisun.
 • Stepfix tuo portaille aivan uuden ilmeen, voisi jopa sanoa että uudet portaat!

 

Ei, jos portaat eivät ole täysin lahoamispisteessä. Porrasaskelmat ovat portaiden eniten kuluva osa. Usein portaiden runko on täysin kunnossa, joten porrasaskelmien uusiminen riittää. Näin vältytään mittavan remontin aiheuttamalta häiriöltä asumiselle ja kustannukset jäävät noin kolmasosaan.

Stepfix-porrasremonteissa portaat päällystetään 8 millimetriä paksulla massiivipuuaskelmilla, joka antaa portaille tyylikkään ilmeen ja on kestävä käytössä. Askelmien asennuksen lisäksi portaikon muut osat (ja tarvittaessa muutakin) voidaan maalata.

Yleisimmät ongelmat mihin Stepfix-porrasremontti on ratkaisu:

 • Portaat ovat sotkuisessa ja epäsiistissä kunnossa.
 • Askelmissa on pahoja lommoja tai askelmat ovat muuten huonossa kunnossa.
 • Portaikossa on huopamatto tai muu sellainen pinnoite, mistä halutaan eroon.

Stepfix-porrasremontti sopii kaikkiin sisätiloissa oleviin portaisiin:

 • avo- ja umpiportaisiin
 • suoriin ja kierremallisiin portaisiin
 • puisiin ja kivimateriaalista valmistettuihin.

Stepfix-porrasremonteissa portaat päällystetään 8 millimetriä paksulla massiivipuuaskelmilla, joka antaa portaille tyylikkään ilmeen ja on kestävä käytössä. Askelmien asennuksen lisäksi portaikon muut osat (ja tarvittaessa muutakin) voidaan maalata.